Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

4 βασικά λάθη που κάνεις στο χωρισμό!

Η Google το αποκαλύπτει: η αναζήτηση ''του πως θα ξεπεράσω το χωρισμό'' ανέβηκε σε ποσοστό 41% από το 2011 στο 2013. Φυσικά, με τέτοιο άπλωμα στα κοινωνικά δίκτυα, μπορείς να δεις και τι κάνει και που είναι ο πρώην και που κάνει check in και με ποια! Επειδή οι μηχανές αναζήτησεις δεν μπορούν να σου ανοίξουν ακριβώς τα μάτια μετά το χωρισμό, δες τα 4 λάθη που κάνεις ούσα χωρισμένη!

Λάθος Νο1: Θέλεις να μπει τελεία!

Θυμάσαι το επεισόδιο από τα Φιλαράκια με την Ρέιτσελ και το Ρος που έχουν χωρίσει και η Άνιστον θέλει να βάλει τελεία (δες και το βίντεο εδώ) στη σχέση αυτή. Μεγάλο σφάλμα που κάνουν όλες οι γυναίκες μετά από ένα χωρισμό είναι αυτή η τελεία και παύλα. Προφανώς, φταίνε και τα αρσενικά που μας βγάζουν την ψυχή μέχρι να μας χωρίσουν αλλά φταίμε κι εμείς που θέλουμε να ακούσαμε τα κακά μαντάτα.

Δηλαδή, τι καλό θα σου κάνει να σου πει φάτσα φόρα ότι σε χώρισε για να βρει άλλη, ότι έχει προχωρήσει, ότι βαριόταν τη ζωή του δίπλα σου, ότι θέλει να κάνει ζωάρα. Που το πιθανότερο είναι να νιώσεις ακόμα πιο άσχημα από τα όσα επένδυσες δίπλα στον πρώην.

Λάθος Νο2: Θες να το ξεπεράσεις μόνη σου, ολομόναχη!

Ο χωρισμός είναι μια φάση που και να θες, και να κλειστείς στο σπίτι, μόνη δεν μπορείς να τον ξεπεράσεις. Άφησε τους φίλους,την οικογένεια και τους ανθρώπους που σε αγαπάνε, να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την άσχημη αυτή φάση & σταμάτα να βρίσκεσαι σε άρνηση. Όσο κι αν λες πως το θέμα είναι λήξαν και τον έχεις ξεπεράσει, μόνο ο χρόνος μπορεί να γιατρέψει τα πάντα.
Λάθος Νο3: Κατηγορείς τον πρώην για όλα!

Εντάξει, μερικά κοσμητικά επίθετα θα τα ακούσει το πρώην αγόρι. Μπορούν και οι φίλοι να τον βρίζουν ρυθμικά μαζί σου. Το να τον κατηγορείς για τα πάντα -όλα, δεν είναι μια τακτική που θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις. Αν όντως, εκείνος φταίει για όλα, τότε το βασικό και πρώτο λάθος σου είναι που τον επέλεξες για ταίρι σου. Βρε τι έφταιξε, τι ανέχτηκες, γιατί το ανέχτηκες, πώς θα κάνεις καλύτερες επιλογές στο μέλλον & σταμάτα να τον τρυπάς με καρφιτσούλες στην κουκλίτσα για βουντού.

Λάθος Νο4: Τα σκέφτεσαι όλα και τα ξανασκέφτεσαι

Το σενάριο της ζωής μας γράφεται κάθε στιγμή και δεν ξαναγράφεται. Προσπάθησε στον απολογισμό σου για τη σχέση αυτή, να μην παίζεις κάθε στιγμή στο μυαλό σου ξανά και ξανά.

Ό,τι κι αν έκανες διαφορετικά, όσα πράγματα κι αν είχες προσπαθήσει να αλλάξεις, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν διαφορετικό. Ακόμα κι αν βλέπεις στο Facebook και το Twitter τα ξενύχτια του, ακόμα κι αν ξαναδιαβάζεις τα μηνύματά του, ότι έγινε, έγινε!

Κατερίνα Πατούλια
http://www.psixologikosfaros.gr/
http://www.womenonly.gr/
www.sos-sygapa.eu 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου