Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΠΑΜΠΑΔΩΝ

Νέο Πρωτόκολλο υπέγραψε ο ΣΥΓΑΠΑ και άλλοι 11 Ευρωπαϊκοί φορείς για την ισότητα ανδρών-γυναικών με πρωτοβουλία των 'πρασίνων' στο Ευρωκοινοβούλιο. Ετσι, άνδρες διαζευγμένοι από : ΕΛΒΕΤΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ, ΙΣΛΑΝΔΙΑ, ΑΥΣΤΡΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ (ΣΥ.Γ.Α.Π.Α.) με 16 εκπροσώπους τους, υπέγραψαν τη σύμβαση-πρωτόκολλο. Το 2008, στη Δράμα, ο ΣΥΓΑΠΑ είχε καλέσει Ευρωπαίους για....
Διεθνές 'meeting' με πολλές συμμετοχές.
Δέστε την φωτογραφία:

Η πρώτη παρόμοια Διεθνής συνάντηση μπαμπάδων, πάντως πραγματοποιήθηκε στο Langeac το 1999 με συμμετοχές από: Ισπανία, Ιρλανδία, Χιλή, Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία, Γαλλία. Από τότε, σε πολλές Ευρωπαικές χώρες άλλαξαν τα πράγματα στο οικογενειακό δίκαιο όλπου μπήκε η έννοια της συνεπιμέλειας, εναλλασσόμενης κατοικίας, διαμεσολαβητή, διμερούς συμβολαίου διαζυγίου. Φυσικά, υπάρχουν και υποδομές οικογενειακών δικαστηρίων, κοινωνικών υπηρεσιών, ειδικοί δικαστές με γνώσεις παιδο-ψυχολογίας, πραγματογνώμονες, κοινωνικοί λειτουργοί και διατροφές στα μέτρα των γονέων ξεκινώντας από 20 ευρώ το μήνα ανά παιδί. Τιμωρούνται οι γονείς που παρεμποδίζουν έστω και την τηλεφωνική επικοινωνία με το παιδί. Ετσι, αποφεύγονται οι συγκρούσεις και το PAS (Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης). Δέστε λεπτομέρειες στο blog-link: http://spitalas.blogspot.com . Πάντως, φαίνεται ότι οι διαζευγμένοι οργανώνονται και πάλι –όπως στις ευρωεκλογές- στο Ευρωπαικό Κοινωνικό Κίνημα (http://europeansocialmovement.blogspot.com). Στη διακήρυξη αρχών τους, διαβάσαμε μεταξύ άλλων: ‘…..Σαν ενεργοί πολίτες στοχεύουμε σε μια κοινωνία με κέντρο της τον άνθρωπο έχοντας συνειδητοποιήσει τον ρόλο μας μέσα σ’αυτήν και ορμώμενοι από τα παραπάνω, από την ευαισθησία μας ως γονείς αποφασίσαμε να ιδρύσουμε το κίνημα αυτό για την στήριξη της ελληνικής οικογένειας, των παιδιών, του πατέρα αλλά και κατ’επέκταση του μέλλοντος της ελληνικής κοινωνίας.
Η ελληνική νομοθεσία αλλά και το Σύνταγμα, ενταγμένα σε ένα πλαίσιο ανισοτήτων δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην νεοελληνική Παιδεία, Πολιτισμό αλλά και στην κοινωνία. Οι ρόλοι των γονέων έχουν εξελιχθεί, ο πατέρας ασχολείται αν όχι περισσότερο, τουλάχιστον εξ’ίσου με τη μητέρα. Η ένταξη της γυναίκας-μητέρας στην παραγωγική διαδικασία ήρε τον αποκλειστικό της ρόλο ως οικοκυρά-μητέρα.
Τα εργασιακά, κοινωνικά και οικογενειακά δικαιώματά της μητέρας δεν συμπoρεύτηκαν με ίδια του πατέρα-άνδρα. Στο όνομα της ισότητας δημιουργήθηκαν ανισότητες με αρνητικό τελικό αποδέκτη τον πατέρα, αλλά και κυρίως το παιδί και τους νέους. Σήμερα, παραβιάζονται βασικά δικαιώματα του παιδιού και του πατέρα-άνδρα και παρεμποδίζεται ο γονεϊκός ρόλος του πατέρα.
Το εκρηκτικό ποσοστό των διαζυγίων (που κατά τα στατιστικά δεδομένα ζητείται αποκλειστικά από τη γυναίκα-μητέρα), το τρομακτικό ποσοστό των παραβατικών ανηλίκων που προέρχονται από μονογονεϊκές οικογένειες, το σχεδόν 100% αποφάσεων δικαστηρίων που δίδουν την επιμέλεια στη μητέρα δίχως καν να ελεγχθεί το περιβάλλον και η καταλληλότητα των δύο γονέων πριν δοθεί η επιμέλεια των παιδιών……’.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΥΓΑΠΑ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΩΝ, ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΑΣ:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 213/480139-35
ΙΒΑΝ: GR3301102130 000021348013935

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου